Hoogsensitief

Als je hoogsensitief (HSP) bent ervaar je de wereld om je heen intenser. Dagelijks doe je veel indrukken op, via je zintuigen, door te horen, ruiken, proeven, te zien en te voelen. Als HSP ben je meer dan gemiddeld gevoelig voor al die indrukken en prikkels die op je afkomen. In onze maatschappij kan dat soms lastig zijn. Je kunt je bijvoorbeeld minder goed concentreren op school. Als iemand onaardig doet, kun je hier intens verdrietig over zijn.

 

Als HSP ben je veel bezig met je omgeving. Je voelt sterk aan wat anderen willen en past je gedrag hierop aan. Dit kost veel energie, waardoor je na een school of werkdag erg moe bent.


 

Ik kan jou helpen om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan. Ik geef handvatten vanuit de theorie, maar ook vanuit eigen ervaring. Je leert jezelf te accepteren en te beschermen tegen alledaagse prikkels. Ook leer je hoe je meer rust en balans kan vinden in je drukke school of werkweek. En hoe je goed voor jezelf zorgt en jouw sensitiviteit inzet als kracht.

 

Ook ouders kunnen een adviesgesprek aanvragen over de betekenis van hoogsensitiviteit en hoe ze rekening kunnen houden met deze mooie eigenschap van hun kind.